Štičí líheň - ESOX

Kapří hranolky na plechu

Ingedience:

Kapří filet, pivo, sójová omáčka, sladká paprika, mletý zázvor, drcený kmín, česnek, sůl.

Postup:

Kapří filet prokrájejte tak aby „neměl“ tenké kosti nebo si kupte již prořezaný kapří filet.
Poté z něj nařežte stejnoměrné pásky – hranolky. V misce si připravte marinádu. Trochu vody, může být i pivo, tmavá sojová omáčka, sladká paprika, mletý zázvor, drcený kmín (toho dejte nevýraznější množství) a syrový nebo práškový česnek a sůl. Na půl kilogramu ryby přidejte ještě vrchovatou lžíci bramborového škrobu. V této marinádě promíchejte kousky ryby. Následně je pečte v troubě předehřáté na 215 stupňů na pečicím papíře asi 4 minuty.
Vedle kapra lze takto upravit i jiné druhy ryb. Snadná a rychlá příprava je vhodná především k využití se zeleninovými saláty ale i v kombinaci s těstovinami se sýrovou omáčkou a podobně.

Přiložené fotografie: