Štičí líheň - ESOX

Variace na tradičního smaženého kapra

Ingedience:

Na trojobal k půl kilogramu porcovaného kapra potřebujete: 100g strouhanky, 2 vejce, 50g hladké mouky a sůl. Zajímavou škálu variací skýtá samotné ochucení rybího masa. Lze ho lehce očesnekovat a okořenit drceným kmínem.
Docela jinou chuť bude mít ryba okořeněná muškátovým květem. Kapra jakož i jiné druhy ryb lze smažit poté, co se předtím marinovaly třeba v bylinkové esenci s olejem a tak podobně.
Další zajímavou možností je doplnit strouhanku strouhaným parmazánem a podobně.

Postup:

Samotné smažení je třeba regulovat s ohledem na velikost porcí. U větších kusů je nejvhodnější ze všech stran porce osmažit do zlatova a zvolna pak rybu dopékat na plechu v troubě při 90 stupních celsia.

Přiložené fotografie: